{ "title": "C Vitamini Nelerde Var", "image": "https://www.cvitamini.gen.tr/images/c-vitamini-nelerde-var.jpg", "date": "23.01.2024 06:47:58", "author": "Danişmend", "article": [ { "article": "
Solunum, yemek borusu ve mide kanserlerinin önlenmesinde C vitamini önemli rol oynuyor. Kanserojenlerle doğrudan teması olanlar, günlük C vitamini gereksiniminin üzerine çıkabilirler.

Bu durum kanser riskini azaltır. C vitamini, yiyecek ve içeceklerle alınan nitrit ve nitratların kanser yapıcı nitrosaminlere dönüşmesini önler. Kısacası C vitamini, kansere yakalanma riskini azaltır.
Her gün birkaç kez taze meyve ve sebze tüketen kadınlarda meme kanseri riski bu besinleri tüketmeyen kadınlara göre 10 kat azdır.

C vitamini alımı artarken meme kanseri riski azalır. Bazı araştırmacılar C vitamini zengin beslenmenin meme kanseri vakalarının yüzde 25 oranında azalabileceğini iddia etmektedirler.

C vitamini, düşük yağ ve yüksek lif içeren diyetlerle tüketildiğinde etkinliği en üst seviyeye çıkar. C vitamini, çeşitli yollarla vücuda giren birçok kimyasal kanserojeni etkisiz duruma getirir.
C vitamini yönünden en zengin besinler şunlardır;
Turunçgiller (Portakal, mandalina, greyfurt, limon)

Kuşburnu.

Maydanoz.

Tere.

Roka.

Kırmızılahana.

Çilek.

Karnabahar.

Ispanak.

Yeşil sivri biber.
" } ] }